Kakaós-túrós meggyel

  • 2017.04.16.
  • 9

Egy expressz süti a holnapi locsolkodóknak, vagy csak, ha még hiányzik valami a terítékről. Mi két napig vendégségben leszünk, úgyhogy sok más sütikkel és finomságokkal fogunk találkozni, de azért, hogy itthon se maradjon üresen a hűtő, feltankoltam még egy ilyen szuper gyorsan elkészíthető, finom meggyes sütivel.Kakaós-túrós meggyelHozzávalók (20x30cm-es tortaformához):a piskótához:12 dkg fehér tönkölyliszt3 g sütőpor5 dkg nyírfacukor2 tojás10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)12 dkg vaja túrós réteghez:25 dkg mascarpone25 dkg túró2 tojás10 dkg nyírfacukortovábbá:30-40 dkg magozott meggyElkészítés:A sütőport elvegyítjük a liszttel. Az étcsokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a nyírfacukrot és a lisztes keveréket. A tésztát simára keverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, szétterítjük. A túrót összetörjük, kikeverjük a mascarponéval és a tojásokkal, végül nyírfacukorral édesítjük. A csokoládés rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk bőségesen meggyel.Előmelegített 170 fokos sütőbe 45 perc alatt készre sütjük. Formában hagyjuk teljesen kihűlni.