Ázsiai csirkecombok

  • 2017.04.26.
  • 7

Nálunk az ázsiai és a kínai konyha kimerül ott, ahol nem kell használni osztriga vagy hal olajat, illetve ehhez hasonló alapanyagokat. Persze nem miatta, de meg kell barátkoznom ezzel. Igazából nem nagy veszteség számomra, mert ez a két ízvilág az, amit legutoljára szoktam választani. Inkább akkor, ha már nagyon unom az indiait vagy egyéb más, hasonló típusú ételeket.Ez egyébként nagyon ízletes és azoknak is kedvére lehet, akik csak minimálisan szokták ezeket az alapanyagokat használni, de éppen van otthon belőle.Ázsiai csirkecombokHozzávalók 4 személy részére:4 csirkecomb2 teáskanál keményítő2 evőkanál földimogyoró olaj1 evőkanál rizsecet4 evőkanál szójaszósz1/2 narancs leve1 narancs reszelt héja2 cm reszelt gyömbérsó1 evőkanál méz2 dl víztovábbá:2 evőkanál szezámmag2-3 szál újhagymafőtt basmati rizsElkészítés:A combokat besózzuk, keményítővel megszórjuk. A földimogyoró olajat, a rizsecettel, a szójaszósszal, a narancs levével és reszelt héjjával, a mézzel és végül a reszelt gyömbbérel összekeverjük. A húst megmártjuk a pácba, majd forró serpenyőre helyezzük a bőrével lefelé. Miután mindkét oldala megpirult, hozzáöntjük a kimaradt páclét, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már késznek látjuk. megszórjuk szezámmaggal és felkarikázott újhagymával és további 5 percig sütjük magas lángon.Főtt basmati rizzsel tálaljuk.

Címkék

Szárnyasok