Zaataros focaccia

  • 2017.03.05.
  • 0

Milyen gyorsan eltelt ez 2 hónap, ma 8 hetes Emma és hihetetlen mennyit tud mosolyogni, gőgicsélni és milyen figyelmes... Minden nap felfedezünk együtt valami újat. Egy baj van, hogy nagyon telik az idő és ezek a pillanatok gyorsan elszaladnak. Persze mindig valamitől szép egy-egy korszak, csak rövid ideig tudjuk élvezni.Olasz lepénykenyér, zaatar fűszerrel megszórva, amolyan vendégváró falatok is lehetnek, illik sajtok mellé tálalva, de süthetjük magunknak reggelire, vacsorára saláta mellé is.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.A fűszert, a Fűszerész webáruházból könnyen beszerezhető.Zaataros focacciaHozzávalók 15 x 20 cm-es tepsihez20 dkg liszt14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt27 dkg víz2 dkg olaj1 dkg friss élesztő6 g sótovábbá:3 evőkanál extraszűz olívaolaj2 teáskanál zaatar fűszerkeverékfleur de selElkészítés:A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a vizet, az olajat, az élesztőt és a sót. Könnyű, nagyon lágy tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban, 20 fokon kelesztjük 3 órát. Az első 2 órában 30 percenként áthajtogatjuk egy tortalapát vagy lapos fakanál segítségével, az utolsó 1 órában pihenni hagyjuk. Ezután áttesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és nagyjából egyforma vastagságúra széthúzzuk, 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Az olívaolajhoz adjuk a fűszerkeveréket. Az ujjainkat belemártjuk, majd a tészta tetejét mélyen benyomkodjuk. A maradék fűszeres olajjal megkenjük, fleur de sellel megszórjuk.Előmelegített, 250 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.