Tavaszi saláta főtt tojással és pirított szalonnával

  • 2017.03.21.
  • 8

Azt hiszem el lehet mondani, hogy itt tavasz. Ragyogó napsütéses, eső mentes hét elé nézünk és nincs is más dolgunk, mint egy kicsit kimenni a szabadba, friss levegőt szívni. Lekerülnek a téli kabátok és hoppááá... jön a fogyókúra. Természetesen ez nem mindenhol mondható el, de azért egy karácsonyt, egy farsangi fánk evést és néhol egy-egy disznóvágási hurka kolbászt is letudtunk már magunk mögött. Ilyenkor jöhetnek a friss saláták. Szerintem jobban is kívánjuk már. Egyre többféle friss hazai zöldséget lehet kapni, amiből egy kis fűszerrel, dresszinggel igazán finomra elkészíthetjük.A fűszereket a Fűszerész webshopjáról azonnal beszerezhetjük.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.Tavaszi saláta főtt tojással és pirított szalonnávalHozzávalók 4 személyre1/2 fej jégsaláta4 paradicsom2 fehér húsú paprika1/2 kígyóuborka2-3 piros retek6 evőkanál konzervkukorica10 ecetes pepperoni4 főtt tojás10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna ropogósra sütvereszelt parmezánaz öntethez:1 evőkanál tavaszi saláta fűszerkeverék1 teáskanál fekete szezámmag1 teáskanál morzsolt petrezselyemzöld1/2 kávéskanál őrölt borssó1 teáskanál méz3 evőkanál lenmagolaj3 evőkanál almaecet2 evőkanál frissen facsart citromléElkészítés:A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldségekre öntjük. A salátát kisebb tálakba szedjük, a cikkekre vágott tojással, a sült szalonnával és reszelt parmezánnal tálaljuk.