Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával

  • 2017.03.24.
  • 8

Ha már a héten ennyire szuper időnk volt, akkor jöhet egy újabb saláta recept, amihez csak egy egyszerű ropogós csirkeszárny készült. Annyira vártam már, hogy ilyen jó idő legyen, végre ránk sütött egész nap, a nap és szívhattuk magunkba a D vitamint. Nem beszélve arról, hogy a fák is elkezdtek virágozni, amiknek a illatukért teljesen odáig vagyok. Ilyenkor csak szívom be a friss, jó illatú levegőt. Esküszöm élvezet kint lenni a szabadban. :) Lehet, hogy lassan grillezni kellene? :)A magosbolt.hu webshopján keresztül számos dolgot beszerezhetünk ehhez a recepthez.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátávalHozzávalók 2 személyre50 dkg csirkeszárnyfrissen őrölt borssó3 tojás10 dkg zsemlemorzsa2 evőkanál szezámmag1 evőkanál fekete szezámmag2 evőkanál lenmag3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszta salátához:1/2 fej jégsaláta25 dkg koktélparadicsom3 szál újhagyma20 dkg főtt csicseriborsó15 dkg feta sajtaz öntethez:3 evőkanál
extraszűz olívaolaj1 teáskanál méz2 evőkanál almaecet1 teáskanál morzsolt bazsalikom1 teáskanál morzsolt kakukkfű1/2 teáskanál morzsolt oregánótovábbá:2 édesburgonya3 dl olajElkészítés:A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojást felverjük, a zsemlemorzsával elvegyítjük a magvakat. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a magvas zsemlemorzsába forgatjuk, majd félretesszük.Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. A forró olajban először a burgonyát sütjük ki, papírtörlőre szedjük. Ezután helyezzük bele a szárnyakat, közepes lángon készre sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.A jégsalátát feldaraboljuk, a paradicsomot kettészeljük, az újhagymát felkarikázzuk, és mindet tálba tesszük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.Az öntet hozzávalóit kikeverjük, az előkészített salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a kisült csirkeszárnyakat, és édesburgonyacsipszet kínálunk hozzá.