Banános fehércsokis forrócsoki

  • 2017.01.21.
  • 1

Meg kell hagyni, hogy igen hideg heteken vagyunk túl és azt hiszem még előttünk áll jó pár ilyen nap. Ma már két hete, hogy napvilágot látott a mi kis Emmánk és bizony most már várjuk, hogy az idő is kedvezően alakuljon, hogy minél hamarabb kimehessünk a nagyvilágba. De azt hiszem ez várat még egy kicsit magával. Addig is be kell érjük egy finom, banános forrócsokival, amit fehércsokoládéval és fűszerekkel ízesítettem.Tálalásnál a Candyfour által forgalmazott kandiscukrokat kínáltam mellé.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.Banános fehér forró csokoládéHozzávalók 2 személyre1 érett banán felkarikázva3 dl tej5 dkg fehér csokoládé2 teáskanál méz1 kávéskanál őrölt fahéj1 teáskanál vaníliakivonat1 csipet kardamom és szerecsendióa tálaláshoz:1 felkarikázott banánszínes formacukrokElkészítés:A tejet a banánnal krémesre turmixoljuk. A fehér csokoládé, a méz, a vaníliakivonat és a fűszerek hozzáadásával felforrósítjuk. Poharakba öntjük, banánkarikákkal és formacukrokkal díszítjük.