Almás, körtés zöldségkrémleves

  • 2016.12.05.
  • 6

Amikor ilyen hideg reggelek vannak, mint a mai is, különösen jól esik egy bögre forró krémleves. Jöhet ebédre, vacsorára a lényege, hogy felmelegít. A leveském nem most készült, még amikor kicsit enyhébb, ősziesebb idő volt, de azt hiszem ma a legaktuálisabb.Szerintem a finom krémleves titka, a húsalaplé. Zöldség és gyümölcs kombináció számomra a legkedveltebb, de önmagában külön-külön egy finom sajtos pirítóssal, ropogós bagettel vagy baconnal tetszés szerint variálhatjukAlmás, körtés zöldségkrémlevesHozzávalók 4 személy részére:2 alma2 körte4 burgonya2 répa2 szál újhagyma1,5 liter húsalaplé vagy víz1 dl 30%-os tejszínfehérborsmorzsolt kakukkfűőrölt szerecsendiósóa tálaláshoz:bruscetta, bagettElkészítés:A gyümölcsöket és a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Fazékba tesszük, felöntjük húsalaplével, majd addig főzzük, amíg megpuhulnak. Krémesre turmixoljuk, fűszerekkel ízesítjük és végül hozzáadjuk a tejszín. Visszahelyezzük a gáztűzhelyre és forralásig hevítjük.Bruscettával vagy pirított bagettel kínáljuk.

Címkék

Levesek Körte Alma