Almás-vaníliás granola

  • 2016.10.20.
  • 0

Nem is olyan régen osztottam meg veletek egy nagyon finom őszi granola receptet és most itt egy újabb, készíthetjük is a következő adagot. Létezik egy fantasztikus weboldal, ami Magosbolt néven fut, ahol hamarosan beszerezhetünk mindent, ami egy klassz granola variációhoz szükséges. Illetve mindenféle magvak, aszalványok is elérhetőek lesznek.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.Almás-vaníliás granolaHozzávalók:25 dkg zabpehely5 dkg kesudió5 dkg mandula5 dkg törökmogyoró5 dkg napraforgómag3 dkg lenmag3 dkg chiamag3 dkg aszalt sárgabarack3 dkg arany mazsola5 dkg aszalt szilva5 dkg aszalt vörös áfonya10 dkg aszalt alma1 dl frissen préselt almalé1 evőkanál méz1 vaníliarúd2 evőkanál extraszűz olívaolajElkészítés:A magvakat és a zabpelyhet nagyobb tálba tesszük. Az almaléhez adjuk a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait és az olívaolajat, kikeverjük, a kimért alapanyagokhoz öntjük, és az egészet jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt szárazra pirítjuk. Sütés közben negyedóránként kivesszük és átforgatjuk.Az aszalt sárgabarackot, szilvát és almát feldaraboljuk, az áfonyával és a mazsolával együtt a megpirult magvas zabpehelyhez adjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni a granolát. Tárolódobozba, üvegbe szedjük, amibe belehelyezzük a vaníliarúd hüvelyét is. Hűvös helyen tárolva 1-2 hónapig eláll.