Tejfölös-vaníliás gofri, házi erdei gyümölcs lekvárral

  • 2016.01.20.
  • 3

Az édességeket kicsit száműztem mostanában. Desszert, péksüti vagy bármilyen krémes, almás, diós stb. finomságokat hanyagoltam. Egyrészt nem is kívántam, másrészt pedig a január egyébként is arról szól, hogy elkezdjük az diétát. Egy kiadós leves után
már nem nagyon szokott második lenni. Nem kínlódok vele, mert úgyis ránk marad. Arra gondoltam, hogy olyan régen sütöttem gofrit, elő a sütővel és nekifogtam. Frissen nagyon jó ropogós!Tejfölös-vaníliás gofri, házi erdei gyümölcs lekvárralHozzávalók:10 dkg fehér tönkölyliszt10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt2 teáskanál sütőpor1 evőkanál nyírfacukorcsipet só125 ml tejföl125 ml tej1 vaníliarúd kikapart belseje6 dkg olvasztott vajErdei gyümölcs lekvárhoz:40 dkg vegyes erdei gyümölcs1 dl vörösbor4 evőkanál nyírfacukor2 teáskanál vaníliakivonatszóráshoz: porcukorElkészítés:A gofri hozzávalóit turmixgépbe tesszük, majd krémesre, csomómentesre turmixoljuk. Ez az egyszerűbb változata, a másik pedig, hogy habverővel szép simára keverjük. 1 órát a hűtőbe pihentetjük, addig elkészítjük a lekvárt.Az erdei gyümölcsöt tapadás mentes edénybe felforraljuk a vörösborral, nyírfacukorral és vaníliakivonattal ízesítjük. Addig főzzük közepes lángon, amíg magától besűrűsödik.A gofri tésztáját kivesszük a hűtőből és kivajazott forró sütőre csurgatunk belőle egy kisebb merőkanálnyit. Lecsukjuk és 3-4 perc alatt készre sütjük.Rácsra téve hagyjuk kihűlni, így a párától nem fog megpuhulni. Amint egymásra helyezzük melegen elkezd puhulni, viszont így is nagyon finom marad.Lekvárral és porcukorral tálaljuk!