Marcipános almás pite

  • 2016.01.26.
  • 8

Az elmúlt napokban tényleg inkább csak valamilyen étel receptet hoztam, ugyanis megfogadtam, hogy egy darabig kizárjuk az életünkből amennyire csak lehet az édességet. Azt hiszem visszatérhetünk a régi szokásainkhoz, hogy hétvégére jöhet valami desszert. Tényleg az ünnepek alatt cukor sokkot kaptam, pedig nem tömtem magamba, de kaptunk mindenhonnan, így itthon is volt mindig mihez nyúlni. Egy viszonylag egészséges, egyszerű és nagyon finom marcipános, almás pitét hoztam. Ami igazából kevert tésztából készült, úgyhogy kicsit hamiskás, viszont a formája az bizony az. Tényleg pillanatok alatt összelehet dobni és ráadásként tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival is.Marcipános almás piteHozzávalók 26 cm átmérőjű pite formához:200 g fehér tönkölyliszt75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt2 teáskanál sütőpor80 g nyírfacukor2 teáskanál vaníliakivonat2 evőkanál mandula likőr200 g marcipán150 g szoba-hőmérsékletű vaj5 tojás1 dl tej3 alma1/2 citrom leve1 citrom reszelt héjaElkészítés:A liszteket kimérjük, belevegyítjük a sütőport. A vajat és a marcipánt habosra keverjük a cukorral, amihez egyesével hozzáütjük a tojásokat. Vaníliakivonattal, mandulalikőrrel és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük a liszttel.Vajazott, lisztezett formába kanalazzuk. Az almát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. Elhelyezzük a tészta tetején úgy, hogy egy kicsit belesüppedjenek.Előmelegített 170°C-os sütőbe 40 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk!