Tökmagos-földimogyorós granola, aszalt sárgabarackkal

  • 2015.11.05.
  • 9

Ismét elfogyott itthon a reggeli granolám. A kedvenc variációm kókusz vagy mogyorótejjel készül. 3 evőkanál sima zabpelyhet elkeverek 3 evőkanál granolával, felöntöm valamelyik tejjel, ízesítem fahéjjal vagy kakaóval vagy egy evőkanál valamilyen kedvenc lekvárral. Előző este bekészítem, reggel csak ki kell emelni a hűtőből és lehet is fogyasztani. Nagyon finom, mert jól megpuhul, az aszalt gyümölcs is megszívja magát és nagyon könnyen emészthető is így. Teljesen eltelít és tényleg délig tartó lendületet ad! ;) Ami még jó benne, hogy az elkészítéséhez egy tálra, egy bögrére és egy sütőpapírral bélelt tepsire van szükségünk. A mosogatás minimális, költségekben pedig sokkal pénztárca kímélőbb. Nem beszélve arról, hogy adalék anyagok és cukor nélkül készül.Tökmagos-földimogyorós granola, aszalt sárgabarackkalHozzávalók:3 bögre zabpehely1/2 bögre tökmag1/2 bögre napraforgómag1/4 bögre lenmag1 bögre földimogyoró1/2 bögre mazsola1/2 bögre aszalt sárgabarack1/2 bögre aszalt datolya3-4 evőkanál fűszeres almalekvár2 evőkanál tökmagolajElkészítés:Mérjünk ki minden alapanyagot egy nagyobb tálba, kivéve az aszalt gyümölcsöket. Adjuk hozzá a tökmagolajjal elkevert fűszeres almalekvárt, vagy használhatunk egyéb más kedvencet is. Jól keverjük össze. Figyeljünk arra, hogy tényleg minden egyes zabpelyhet, mag szemeket bevonjon. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezzük az előmelegített 170`C-os sütőbe 40 percre. Közben egyszer-kétszer keverjük át egy lapát segítségével. Az aszalt gyümölcsöket daraboljuk apróra, majd adjuk a megpirult zabpehelyhez. Forgassuk össze és hagyjuk együtt kihűlni. Tároljuk légmentesen akár egy hónapig is!