Őszi aszalt gyümölcsös kakaós-mézeskalács fűszerkeverékes granola

  • 2015.09.06.
  • 4

Talán kicsit még korai elővenni a mézeskalács fűszerkeveréket, de megtaláltam a tavalyit és, ha már sikerült vennem aszalt datolyát és fügét, akkor miért is ne tennék egy pár kanálkával belőle. Pont egy kicsit őszies stílusút készültem most összehozni. Egy ekkora adaggal akár egy hónapig is elvagyok. Nem, nem kell félni nem lesz semmi baja, ha jól kiszárítjuk. Minden nap két evőkanállal teszek egy doboz natúr joghurthoz. Akkor a legjobb, ha időben elkészítjük, mert van ideje puhulni a zabnak és az aszalt gyümölcsnek. Néha bele turmixolok egy éppen otthon fellelhető gyümölcsöt, de nem mindig. Talán inkább azokon a napokon, amikor edzés van, hogy több energiám legyen. Nagyon egészséges, hiszen minimális cukrot tartalmaz. Az aszalt gyümölcsökben és a magvakban is rengeteg vitamin és ásványi anyag van és ekkora mértékben bőven belefér egy uzsonnába vagy egy tízóraiba. Ne vásároljunk bolti vackokat inkább készítsük el házilag, hiszen sütéssel együtt maximum egy óra alatt elkészíthető és sokáig eltartható lezárva. hűvös helyen.Őszi aszalt gyümölcsös kakaós, mézeskalács fűszerkeverékes granolaHozzávalók:7 dkg aszalt sárgabarack7 dkg aszalt datolya7 dkg aszalt füge5 dkg lenmag10 dkg dió10 dkg mogyoró5 dl zabpehely2 evőkanál holland kakaópor2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék2 evőkanál sárgabarack lekvár1 evőkanál méz3 evőkanál dió olajElkészítés:Mérjünk ki mindent egy nagy tálba. A lekvárt, a mézet és az olajat melegítsük fel, adjuk hozzá a kakaóport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Jól keverjük ki, majd mehet a zabpelyhes tálba. Ekkor már érdemes kézzel dolgozni, hogy biztosan minden aszalt gyümölcsöt, magvat, zabpehely szemet bevonjon a máz. Osszuk el egy óriási sütőpapírral bélelt tepsin, majd helyezzük előmelegített 170°C-os sütőbe. Pirítsuk kb. 40-45 percig. Közben egyszer-kétszer forgassuk át, hogy ne tapadjanak össze és egyformán száradjanak, piruljanak.Miután kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük lezárható dobozba.