Duplán mogyorós, csokis tejberizs erdei gyümölccsel

  • 2015.09.28.
  • 5

Tegnap este haza érkeztünk a nyaralásból, úgyhogy most már ismét finomságokkal jövök. Gyorsan eltelt azaz 5 nap, amit Villánykövesden töltöttünk, de azt hiszem emlékezetes lesz. Nagyon megtetszett a hely, úgyhogy, ha minden igaz akkor jövőre is megyünk. Jövök, majd egy fantasztikus beszámolóval, amiből ötletet is lehet meríteni, mert jó kis zsúfolt, programmal teli 5 napunk volt. Ráadásul lezárult a Segítsüti őszi fordulója, amire nagyon szép összeg gyűlt össze. Büszke vagyok a csapatra és örülök, boldog vagyok, hogy vannak még olyan emberek, akik szívesen adományoznak.Ez az édesség már igaz két hete készült, de most jó visszanézni. Ugyanis kemény fogyókúrába kezdtünk, mert nehéz volt ellenállni a három fogásos vacsorának és a bőséges reggelinek, így gyorsan felrántottunk 3 kilót.Duplán mogyorós, csokis tejberizs erdei gyümölccselHozzávalók (2-3 pohárkával):3,5 dl mogyorótej100 g kerek szemű rizs2 evőkanál nyírfacukor1 evőkanál holland kakaópor2 evőkanál vaj1 teáskanál vanília kivonat50 g étcsokoládé (70%-os)50 g szeder50 g málna20 g szeletelt mandula50 g mogyoróElkészítés:A tejet forraljuk fel a rizzsel együtt, majd főzzük közepes lángon addig, amíg meg nem puhul. Közben adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Miután szépen besűrűsödött, szórjuk rá a kakaóport, törjük bele az étcsokoládét és adjuk hozzá a vajat. Keverjük szép simára. Ezután mehetnek bele az erdei gyümölcsök. Hagyjuk picit állni.Addig pirítsuk meg száraz serpenyőben a mandulát és a mogyorót.Kanalazzuk poharakba a csokis tejberizst, díszítsük a tetejét plusz erdei gyümölccsel, mandulával és mogyoróval. Helyezzük hűtőbe pár órára tálalás előtt.