Mogyorós-diós granola, aszalt áfonyával és sárgabarackkal

  • 2015.06.12.
  • 8

Nagy gyümölcs rajongó vagyok és nagyon örülök annak, hogy egyre több mindent lehet kapni a zöldségesnél. Készítettem is egy nagy adag granolát, amit reggelire eszek mandula vagy mogyoró tejjel illetve valamilyen gyümölccsel. Hogy miért nem tehéntej? Mert sajnos a bolti tejnek nevezett dobozos italtól sajnos sokszor felpuffadok. Nem minden esetben, nem tudom mivel függ össze, de nem szeretném kerek hassal kezdeni a napot. Ráadásul a mandula és a mogyoró tejbe nagyon sok vitamin van, kevesebb a kalória is és a zsír tartalma. Ezáltal még egészségesebb is. Mostanában ezt fogyasztom reggelire, vacsira meg marad a jó nagy adag friss zöldség saláta.Mogyorós-diós granola, aszalt áfonyával és sárgabarackkalHozzávalók (kb. 1 literhez):2 bögre zabpehely1/2 bögre mogyoró1/2 bögre dió1/2 bögre napraforgómag1/4 bögre lenmag2 evőkanál kókuszreszelék1/3 bögre aszalt áfonya1/3 bögre aszalt sárgabarack1/3 bögre mazsola3 evőkanál almalekvár1 teáskanál fahéj2 evőkanál szőlőmagolaj1 evőkanál mézElkészítés:Mérjük ki egy nagy tálba a zabpelyhet, a napraforgómagot, a lenmagot és a kókuszreszeléket. A mogyorót
és a diót vágjuk ketté, majd ezt is tegyük a többihez.A lekvárt keverjük ki a fahéjjal, az olajjal és a mézzel és adjuk a zabpelyhes keverékhez. Jól forgassuk össze, majd öntsük egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire.Előmelegített 170°C-os sütőbe kb. 40-45 perc alatt pirítsuk meg úgy, hogy közben forgatjuk 15 percenként. Ezután tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket és további 10 percig süssük tovább.Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk dobozba.