Kakaós, magvas granola

  • 2015.03.14.
  • 3

Kakaó, magvas granolát készítettem pár héttel ezelőtt, de most jutott el odáig, hogy fotó is készült róla. Reggelire vagy vacsorára bele dobok egy-két evőkanállal egy pohár joghurthoz, mellé mehet egy kevés szilva vagy bármilyen házi lekvár, méz, juharszirup.Sokkal jobb, mint a bolti, nem leszámítva azt, hogy nincs tele cukorral. Bármit tehetünk bele kedvünk szerint és akkor még vásárolni sem kell hozzá.Kakaós, magvas granolaHozzávalók (1 literhez):3 bögre zabpehely1/3 bögre tökmag1/3 bögre napraforgó1/4 bögre lenmag1/4 bögre aszalt áfonya1/3 bögre mazsola1/4 bögre aszalt barack1/4 bögre amaránt1/4 bögre szőlőmagolaj1 evőkanál házi baracklekvár1 evőkanál méz1 teáskanál fahéj1 evőkanál holland kakaóporpici sóElkészítés:Mérjük ki tálba a zabpelyhet, a magokat, majd egy másikba az aszalt gyümölcsöket és az amarántot.Melegítsük olvadásig a mézet a lekvárral, a szőlőmagolajjal. Tegyünk hozzá fahéjat, egy evőkanál kakaóport és egy pici sót.
Miután teljesen felolvadt adjuk a kimért magvas zabpehelyhez és jól keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd toljuk be előmelegített 170°C-os sütőbe. Pirítsuk addig, amíg már azt halljuk, hogy zörögnek a magvak. Kb. 40 perc. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket.Hagyjuk teljes kihűlni, majd tegyük lezárható dobozba.