Jamie csodás citromos pudingja

  • 2014.01.07.
  • 5

Karácsonyra kaptam sógornőmtől szufléformákat. Végre kettőnél többel rendelkezek. :) Nem tudom, hogy jutott eszembe akkor kettő darabot vásárolni. Tervben volt, hogy veszek még hozzá, de mindig elmaradt. Most kipótolták nekem hattal, amik ráadásul szép nagyok, így csodás dolgokat lehet benne készíteni. Jamie citromos puding recept is tőle van, elkészítettem már jó párszor, de eddig mindig egy nagyobb jénaiba. Így most porcióra van osztva. :) Németországban, amikor kint voltam kétszer egymás után sütöttem meg a gyerkőcöknek annyira ízlett nekik. Igazán könnyű desszert, lehet inkább nyári, de nekünk mindegy milyen évszak van. :)Jamie csodás citromos pudingjaHozzávalók:60 g vaj2 nagy tojás6 dkg liszt100 g nyírfacukor1 kisebb citrom leve és reszelt héja2,8 dl tejElkészítés:A vajat a cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját. Reszeljük hozzá a citrom héját, facsarjuk bele a levét és keverjük ki jól a liszttel. Öntsük hozzá a tejet és keverjük csomó mentesre. A tojások fehérjét verjük habbá, majd adjuk a folyós masszához, de óvatosan nehogy összetörjön. Kanalazzuk a szufléformákba, amiket egy félig vízzel tele tepsibe helyeztünk. Előmelegített 200°C-os sütőbe 45 percen keresztül süssük. Amikor már a teteje szép aranysárga és megszilárdult akkor van kész.