Zserbó 4. Kicsit diétás

  • 2020.04.07.
  • 9


Tényleg csak kicsit, mert a csokiban nagyon sok szénhidrát van. Legközelebb újra kakaós mázt kap.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely10 dkg finomlisztcsipet só15 ml vízfél sütőporédesítőszer20 dkg margarin20 dkg diódiétás házi sárgabarack lekvár-tetejére:10 dkg étcsoki1 ek margarin
Elkészítés:A zabpelyhet egy kicsit daráljuk. Csak annyira, hogy ne legyen ilyen nagy szemű. A lisztet, sütőport, sót, édesítőszert összekeverjük,
és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis víz hozzáadásával ruganyos tésztává gyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk, addig kivágjuk a sütőpapírt a tepsibe. A tésztát három részre osztjuk, és egy kis tepsi hátoldalán kinyújtjuk. (Utána elmosogatjuk a tepsit.) Egyenként a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Közben megkenjük lekvárral, és megszórjuk a dióval. Tehát tészta, lekvár, dió. Tészta, lekvár, dió. megszurkáljuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, ráöntjük a margarinnal megolvasztott csokit.

Címkék

Kicsit Diétás