Meggyes morzsasüti

  • 2020.04.02.
  • 0

Nagy boldogan láttam neki ennek a sütinek is. A Jóisten áldja meg az angolokat érte! Egyszerű, egészséges és finom. Még nádcukorral is. Már van rebarbarás, áfonyás és cseresznyés is. Az elsőt még elszúrtam, mert túl sok vajat tettem bele, de nagyon szerettük úgy is. Most már a hagyományos recepttel következik, már ha létezik ilyesmi egy ilyen népszerű süteménynél. Mert milyen is nálunk a hagyományos lúdláb vagy somlói? Ahány ház, annyi szokás. Ki előbb teszi bele, ki később. Ki hagyja összeérni az ízeket, mert úgy az igazi, ki azonnal tálalná, mert egyébként a nagyi is úgy készítette.Na, szóval amit biztosra tudhatunk, hogy ez EGY morzsasüti.
Hozzávalók:20 dkg zabpehely10 dkg finomliszt10 dkg vajcsipet só70 dkg magozott meggyőrölt fahéjElkészítés:Mivel eddig mindig keveselltem a morzsa mennyiségét, most dupláztam a zabpelyhet. Jól tettem. (Szóval mégse hagyományos?) A lisztet és a zabpelyhet összekeverjük, sózzuk, és gyorsan összemorzsoljuk a hideg vajjal. Kikent kerámiaformába vagy akármibe szórjuk a keverék felét, kétharmadát. Jön a fahéjas meggy, majd a morzsa ismét. 200 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütjük.
További morzsasüti receptek:https://korsocska.blogspot.com/2019/06/rebarbaras-morzsasuti-vagy-nem.htmlhttps://korsocska.blogspot.com/2019/07/afonyas-morzsasuti.htmlhttps://korsocska.blogspot.com/2019/06/cseresznyes-morzsasuti.htmlBibliás elmélkedés:Nagyon szép gondolatokat találtam a
kriszteso.com
oldalon.
Házasság sütemény: előkészületek
a címe. Érdemes elolvasni:"Nem elég a szerelem a jó házassághoz.Nem elég beengedni Istent harmadiknak a kapcsolatba a jó házassághoz.Nem elég elmondani egy fogadalmat a templomban a jó házassághoz.Amikor süteményt sütünk, nagyon figyelnünk kell a hozzávalók arányára. Fontosak ezenkívül az előkészületek: a jó és friss hozzávalók beszerzése, a megfelelő edények, a sütő minősége. Aztán fontos maga az elkészítés folyamata: ha nem elég sűrű a tojáshab, ha több a liszt, könnyen elbúcsúzhatunk az élvezetes végeredménytől.
S végül fontos a tálalás is, mikor és hogyan fogyasztjuk a süteményt. Miért hisszük akkor, hogy egy olyan bonyolult dolog létrehozásához, mint a házasság, elég egyetlen hozzávaló az elején, a többi majd kialakul magától, s garantált a pozitív végkifejlet?"
tovább