Narancsos zabkeksz Férfinapra cukorbetegeknek (is)

  • 2020.03.09.
  • 7

Opel emblémávalMost volt nőnap, de férfinap miért nincs? Mostanra ugyanis olyannyira egyenjogúak lettünk, hogy lassan a férfiakra kell külön figyelmet fordítani. Gondolok itt a korai halálozásokra. Amikor Finnországban egyszer kiderült, hogy a férfiaknál milyen magas a szívbetegségek miatt a halálozási arány, a nők (!) kezdtek el tüntetni, hogy a kormány tegyen valamit ez ellen. Hát én most ezt a kekszet készítettem párom szíve érdekében. Holnap Szilárd névnap, és én kineveztem férfinapnak.
Hozzávalók:
-keksz20 dkg zabpehely10 dkg finomliszt1/2 csomag sütőpor1 csipet só1 evőkanál édesítőszer5 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja1 tojásvíz7 dkg vaj-tetejére5 dkg étcsoki1 evőkanál olajElkészítés:A száraz anyagokat összekeverjük,
és belemorzsoljuk a vajat. Mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a tojást és annyi vizet, hogy formázható legyen. Jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle. Az autó slusszkulcsáról levesszük az emblémát, és kiszúrunk néhány kekszet vele. Sajnos arra nem gondoltam, hogy így a tükörképét kapom, de a szándék a lényeg, nem a kivitelezés, nem igaz? A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsiket megkenjük vajjal, és kb 12 perc alatt kisütjük a kekszeket. Amikor kihűltek, akkor kettőt összeragasztunk a csokival. Ehhez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, elkeverjük az olajjal. Kicsit száraz lett, legközelebb lekvárral ragasztom össze, és csokival öntöm le.
Könyvajánló:
Linda Dillow A társ című könyvét jó szívvel ajánlom azoknak, akik Isten akaratát keresik a házasságban, és szeretnék jobban betölteni a szerepüket férjük mellett a családban.
Filmajánló:Nemrég találkoztam ezzel az előadással, ahol egy nő beszél férfiaknak arról, hogy milyennek látja (vagy szeretné látni) őket. 10 perc 40 másodpercnél kezdődik Révész Szilvia előadása.Révész Szilvia lelkészfeleség, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.