Túrófánk

  • 2020.02.20.
  • 8


Mindjárt itt a böjt, vége a farsangnak, úgyhogy gyorsan közzé teszem ezt a fánkot, amit még két hete készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, sütni is öröm, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak az olajban. Lekvárral vagy valamilyen laza krémmel szokták fogyasztani.Hozzávalók:
35 dkg túró20 dkg finomliszt1 vaníliáscukorfél csomag sütőporcsipet só1 teáskanál citromhéj2 tojás1 dl rumédesítő vagy cukora sütéshez bő olajElkészítés:A száraz anyagokat a szárazzal, a folyékonyt a folyékonnyal összekeverjük, majd elegyítjük, és jól kikeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük őket. Kis serpenyőt használtam, ötösével sütögettem.
Túrós receptek itt.Másik túrófánk recept itt.

Címkék

Desszert Dessert