Zellerkrém leves almával

  • 2020.01.30.
  • 1

Már van egy zellerkrém leves a blogon. Mindig bajban vagyok, hogy hogy kell ezeket leírni. Most is a harmadik változatot nyitotta meg a blogkereső. Zellerkrémleves, zeller krémleves. Nem, zellerkrém leves.Hagyományosan
Hogy hogy kellene írni, nem tudom. Én így rögzítettem. Az akadémiai helyesírási szótárban nem szerepel. Az íze mindenesetre pompás a hagyományos és az almás recept és bármiféle írás szerint is.
Hozzávalók:1 nagy zellergumó kb 70 dkg1 alma3 dl tej1 evőkanál lisztcsipet só1 evőkanál petrezselyemzöldElkészítés:Az almát meghámozzuk, és a
zellerrel együtt kockára vágjuk. Kis olívaolajon megpároljuk, felengedjük a tejjelés annyi vízzel, amennyivel kétszer annyi lesz a folyadék, mint a többi. Sózzuk, a végén elkeverjük a lisztet egy kis vízzel, és behabarjuk a levest. Az utolsó forralásába dobjuk a petrezselyemzöldet is. Botmixerrel pépesítjük. Zsemlekockákkal tálaljuk.

Címkék

Leves Soup