Sütőtök krémleves

  • 2020.01.07.
  • 4

Biztos mindenki úgy volt, mint én, hogy az ünnepek után nemhogy húst, de még ételt se kívánt. Ma is túrógombóc van, ettünk már gombás tojást is. Ez a krémleves is éppen jól jött. Mindig bajban vagyok, hogy hogy kell leírni: sütőtök krémleves, vagy sütőtökkrém leves. Maradtam az első változatnál. Már a juhtúró gombóc levesnél is töprengtem a helyesíráson, mert ugyebár lehetne juhtúrógombóc leves, vagy juhtúrógombóc-leves, vagy akár juhtúró gombócleves. Az ízén persze nem változtat, de én még régi motoros vagyok. Nekem még olyan magyar tanárom volt, aki kijavította a magyar dolgozatban a "pár" szó, hogy magyartalan, helyette használjuk a "néhány" szót.A leves hozzávalói:35 dkg sütőtök pürétejmokkáskanál mézeskalács fűszersóédesítő(reszelt gyömbér)Elkészítés:A sütőtököt ez esetben mikróban puhítottam, de természetesen jó a sült is. Fazékba tettem, és annyi tejet öntöttem rá, hogy ellepje, Hozzáadtam a fűszereket, és főztem egy kicsit. Botmixerrel pépesítettem. Néhány (nem pár ????) almakockát megpirítottam, és azzal tálaltam.

Címkék

Leves Soup