Céklasaláta másként
- 2020.01.09.
- 7
Nagyon szeretjük a céklát a férjemmel, de csak cukros-ecetes/édesítős lével szoktam elkészíteni. Torma és köménymag kerül még bele és ennyi. Volt még néhány üvegben eltett céklám, de most másra fájt a fogam.
Nagyon finom, telt íze lett. Ezzel a tojással, és egy szelet kenyérrel vagy kiflivel éppen jó vacsorára.Hozzávalók:1/2 kg cékla1 teáskanál ecetes torma1 mokkáskanál egész kömény1 evőkanál tejföl1 kör tökmagolajsó, citromlé (ízlés szerint)Elkészítés:A céklát megfőzzük, majd meghámozzuk. Megmossuk, karikára vágjuk, és elkeverjük a hozzávalókkal. A kör tökmagolaj azt jelenti, hogy locsolunk rá valamennyit. Jó, ha áll egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek.
A szerzőről
A parókia konyhájából