Tésztaszósz fűszerkeverék

  • 2019.12.28.
  • 0


Napokig szárítottam a hagymákat a lakás különböző pontjain. Kockára vágtam, majd egy tálcán kivittem a kazánházba őket, gondolván, hogy ott meleg is van, és száraz is a levegő. Meg se kottyant nekik. Akkor bekapcsoltam a sütőt 50 fokra, és vártam egy fél délelőtt, de alig láttam változást. A radiátorcsövön is töltöttek egy éjszakát a nappaliban, míg végül a 250 fokra kapcsolt sütőben végezték nyitott ajtó mellett. Legközelebb szárított hagymakockákat veszek. (Jó, nem.)Már van két tésztaszósz recept a blogon itt és itt, de ott a fűszereket paradicsomléhez kell keverni, szétfőnek maguktól, vagy a botmixer besegít. Itt a kávédaráló gondoskodott az egyneműsítésről.Hozzávalók:
6
darab vöröshagyma12 gerezd fokhagyma3 csapott evőkanál só3 szál zellerlevél6 evőkanál szárított bazsalikom3 evőkanál szárított oregano3 evőkanál szárított petrezselyem zöld
másfél evőkanál szárított
majoránna3 mokkáskanál római kömény3 mokkáskanál koriander3 mokkáskanál bors3 mokkáskanál mustármag
3 babérlevélElkészítés:
A hagymákat kockára vágjuk, és valahogy megszárítjuk. Persze előnyben vannak azok, akik rendelkeznek aszalóval.
A szárított hagyákat a többi fűszerrel és a szétmorzsolt levelekkel porrá őröljük. Belekeverjük a sót, és már kész is. Ha kicsit rusztikusabbra szeretnénk, akkor hagyjunk egy keveset a szárított levelekből. Ízlés szerint adagoljuk a paradicsomléhez.
Karácsonyi ajándéknak készült két egyedülálló férfinak. Remélem, tudják majd használni. Persze egy újabb adag nekünk is jó lesz, ha elfogy az üvegekből a télire eltett tésztaszószlé.