Gyümölcsös csirkesült

  • 2019.12.11.
  • 2


Néhány hete készült ez a csirkesült Évi óhajából. Szereti a gyümölcsös húsokat, bár például a meggyes mustáros csirkeszárnyakat nem kedvelte. Az almás vagy az
almás boros már népszerűbb volt a család körében, de a pálmát egyértelműen
az őszibarackos viszi. Kuszkusszal
és
anélkül.Most vegyes gyümölcskörettel sült egyben a csirke. Nagyon finom lett a köret is, és a húsnak is jót tett a locsolgatás.Hozzávalók:1 csirkesó,1 teáskanál citrombors1 mokkáskanál őrölt rozmaring1 dl bor2 kemény húsú körte5-6 savanykás alma1 datolyaszilva6 szem szilva2 marék nagyszemű szőlő1 lila hagymaElkészítés:A csirkét bedörzsöljük sóval és a fűszerekkel. Néhány órát állni hagyjuk. A tepsit megkenjük olajjal, és ráfektetjük a húst.
Az almát és körtét meghámozzuk, az alma közepét kivájjuk, néhányat feldarabolunk, és a képen látható módon elhelyezzük a hús körül. A szilvát,a szőlőt és a hagymát később adjuk hozzá. Meglocsoljuk a borral, és 25 fokra előmelegített sütőbe tesszük. ha sülni kezd, mérsékeljük a hőfokot, és készre sütjük. Néha meglocsoljuk a húst. Bulgurral kínáljuk.
Bibliás elmélkedés:"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" (Máté ev. 7.1)Már többször megfogott Isten ezzel az Igével. Amikor valakiről rosszat gondoltam, aztán meg kellett látnom, hogy bennem ugyanúgy megvan ez a bűn, hiba, mint abban, akit magamban megszóltam.
A Karácsonyi menüsor mégis című bejegyzésemben elítélően szóltam egy külföldi szakácsnőről, aki tokúsan tálalta a pulykát. Mi, magyar háziasszonyok ilyet soha nem tennénk! - írtam. Aztán most döbbentem láttam, hogy a csirke combján ott maradt egy kis toll. Sajnálom, ez van. Én sem vagyok különb, pedig nagyon vigyázok, de mégis becsúszik néha egy kis hiba. Szóval jobb, ha szem előtt tartjuk azt az Igét, hogy"Egymást magatoknál különbnek tartsátok!" (Filippi 2.)3