Gesztenyés madártejkrém leves

  • 2019.12.04.
  • 0

Ez még egy 2015-ös bejegyzés. Egy blogjátékra karácsonyi menüsort kellett készíteni. A másik két ételt már közöltem külön, de ez a leves valamiért lemaradt. Most pótlom.
Hozzávalók:1 liter tej25 dkg
gesztenyemassza2 tojáscukorfahéjdarabkák1 kis kocka margarin1 citrom reszelt héja1 evőkanál mazsolafél dl rumaroma
vanillincukorElkészítés:A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyével együtt. Botmixerrel pépesítjük. A többi hozzávalóval együtt egyszer felforraljuk, kivéve mazsolát, amely egészben kerül a levesbe.
Átszűrjük, és habgaluskával tálaljuk.
Először ilyen fészkeket készítettem a habból a mazsolának, de nem úgy sikerült, ahogy gondoltam. Hagyományos is lett.
Változatlanul érvényes az előző bejegyzésben írt ajándék könyv felajánlás.