Szilvás gombóc

  • 2019.10.01.
  • 3

Maradék főtt krumpli felhasználásával, mivel már megint nem sikerült eltalálnom a mennyiséget a családi alkalomra.Hozzávalók:1 kg főtt krumpli3 dkg zsír30 dkg finomliszt1 tojássószilvaszemekfahéjas cukorzsemlemorzsaolajElkészítés:
A szilvát kimagoztam. A krumplit húsdarálón ledaráltam.
A kezemnek már nehéz a krumplinyomó. Utána hozzáadtam a lisztet, a zsírt, a tojást, sót, és összegyúrtam. Kinyújtottam, és 8 cm-es négyzetekre vágtam. Mindegyikre tettem egy szilvát, amelynek a közepébe fahéjas cukrot szórtam. A csücsköknél összefogtam, és gombóccá gyúrtam. Lobogó, sós, vízben kifőztem. Akkor jó, amikor feljött a víz színére, és még rottyan egyet. Nálam ez 4 perc volt. Olajban pirított zsemlemorzsába forgattam.
Érdekes módon pont annyi szilva volt, amennyi kellett, és ilyen szép gúlába lehetett felhalmozni
a gombócokat.Sárgabarackos gombóc recept itt.Gombóc lila krumpliból itt.

Címkék

Desszert Dessert