Sült paradicsom chutney

  • 2019.09.23.
  • 3

Nem tudom, hogy miért marad mindig szeptemberre a paradicsom befőzése. Akkor is így volt, amikor iskolába jártak a gyerekek, és jó lett volna még a nyáron elkészülni vele. Talán az ár befolyásolt. Amikor nagy kertünk volt a parókia mellett, akkor persze szakaszosan raktam el, ahogy érett. Most 20 kg-t vettem, ivólé és tésztaszósz készült belőle, és hogy újítsak, ez a chutney. Juci lányom említette, kerestem hozzá receptet. Nem teljesen úgy készült. Befolyásolt a szilva chutney-m, és megnéztem a zöldparadicsom chutney-t is a blogon. Fenséges lett, csak ajánlani tudom.Hozzávalók:60 dkg paradicsom40 dkg alma15 dkg nádcukor15 dkg lila hagyma10 dkg mazsolafél zöldpaprika3 gerezd fokhagyma1 kávéskanál reszelt gyömbér150 ml borecetsóElkészítés:A paradicsomot megtisztítjuk, ketté vágjuk, és egy tepsiben 200 fokon megsütjük. Levesszük a héját. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat is apróra metéljük, és a többi hozzávalóval egy nagy lábasba tesszük.
Később vettem észre, hogy nem húztam le a paradicsom héját. Pótoltam.
Kis lángon főzzük. Keverjük, keverjük, keverjük, amíg elfővi a levét. Ez 50-60 perc. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, akkor üvegekbe öntjük, és lefelé fordítva száraz dunsztba tesszük. Kiváló húsokhoz, de vajas kenyérrel is.