Sárgabarackos gyümölcskalács

  • 2019.07.05.
  • 5


A cím itt is megtévesztő, de mit csináljak. Így szerepelt a receptben, hogy gyümölcskalács.

Meggyel készítettem már, nagyon könnyű, nagyon finom sütemény.
Hozzávalók:10 dkg margarin15 dkg kristálycukor3 tojás1 citrom reszelt héja10 dkg liszt1 evőkanál rum6 db sárgabarack1/2
csomag sütőporElkészítés:

Habosra keverjük
a margarint a cukorral,

fokozatosan
hozzáadjuk
a tojást, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül a rumot. Jól kikavarjuk. Közben a barackokat forró vízbe mártjuk, ketté vágjuk és lehúzzuk a héjukat. A tésztamasszát margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (20x30 cm). Rá a barackokat. Előmelegített, közepesnél melegebb, kb 200 fokos sütőben sütjük. Ha feljött, mérsékelhetjük a hőfokot. Én végig egyenletes hőfokon sütöttem.
Pataki Mária A vendégvárás ábécéje című 1982-es kiadású könyvéből vettem a receptet, csak sütőport is adtam hozzá. Minerva Kiadó.Jézus mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve. Tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugszotok a lelketekben. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."(Máté 11. 28-30)

Címkék

Gyümölcs Fruit