Gyümölcssaláta sárgadinnyével
- 2019.07.08.
- 8
Ha gyerekeknek készítjük, akkor Limoncello helyett egy kis citromlét tehetünk bele, és több mézet.Finom és mutatós desszert. Ha csukva tesszük az asztalra, akkor lehet találgatni, hogy mi van benne.Hozzávalók:1 sárgadinnye2 sárgabarackfél őszibarackmazsolaLimoncellomézmentalevelek
Elkészítés:A mazsolát beáztatjuk a likőrbe. A dinnyét ferdén ketté vágjuk úgy, hogy egy nagyobb és egy kisebb részt kapjunk. A húsát kivájjuk, és összekeverjük a többi, apróra vágott
gyümölccsel. Ízesítjük egy teáskanál mézzel,
mentalevelekkel. A mazsola és a Limoncello is belekerül természetesen. Legnagyobb meglepetésemre mind belefért, pedig külön tálkában is akartam kínálni. Néhány órára hűtőbe tesszük, és utána fogyasztjuk.
A szerzőről
A parókia konyhájából