Sárgabarackos kekszes sütés nélkül

  • 2019.06.27.
  • 6

Mire nem vágyunk ebben a melegben? Először is erre a nagy hőségre, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Aztán nem vágyunk kinti munkákra sem. Nem győzök eleget hálát adni Istennek azért, hogy hűvös helyiségben lehetek, és imádkozom azokért, akiknek a szabadban kell dolgozniuk a déli hőségben is. Nálunk még nem találták ki a sziesztát.
Mire vágyunk még? Szerintem egy ilyen könnyen elkészíthető desszertre is, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt, és ha kapok Gála pudingport, akkor a tűzhelyet sem. Így viszont maradt a tejforralós módszer.Hozzávalók:20 dkg keksz10 dkg margarin2 csomag tejszínízű pudingpor7 dl tejcukor, édesítősárgabarackcitromléElkészítés:A kekszet (jelen esetben háztartási) egy zacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük. Összekeverjük a margarinnal, és belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe (20x30). A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük, és ráöntjük. A barackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, ketté vágjuk, és a pudingba ültetjük. Ha jól kihűlt, kockára vágjuk.