Márványos túrótorta erdei gyümölccsel sütés nélkül

  • 2019.06.15.
  • 3


Azt hiszem, hogy a sütés nélküli torták a legnépszerűbbek ilyen melegben, hiszen fő szempont, hogy minél kevesebbet kelljen a melegben tartózkodni. Ez a torta egy grillezős családi találkozóra készült.Hozzávalók:-alap:20 dkg háztartási keksz10 dkg vaj-túrós réteg:70 dkg túró4 dl joghurt1 csomag zselatin2 evőkanál cukor2 evőkanál édesítőszer (Sorbitum)10 dkg gyümölcs-tető:1 tejszínes pudingpor1 evőkanál cukor3,5 dl tej10 dkg gyümölcsElkészítés:A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük. Összegyúrjuk a vajjal, és egy közepes kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
10 dkg gyümölcsöt rászórunk. Ezúttal a fagyasztóban még meglapuló zacskót bontottam fel, de friss gyümölcs is jó természetesen.
A joghurtot elkeverjük a cukrozott zselatinporral, és forrásig hevítjük. Kis hűlés után a túróhoz adjuk, az édesítőt is, és botmixerrel pépesítjük. A tortaformába öntjük. A pudingport elkeverjük a cukorral és egy kis tejjel. A többit felforraljuk, majd összeöntjük, és habverővel keverve forralunk rajta még egyet. Kicsit hűtjük, majd elkeverjük benne a többi gyümölcsöt, hogy ilyen szép márványos legyen. A túrós rétegre öntjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára.Tálalás előtt késsel a torta alá nyúlunk, és tálra tesszük.