Cseresznyés morzsasüti

  • 2019.06.16.
  • 7


Megoldódott a rejtély. A rebarbarás morzsasütinél panaszkodtam, hogy nem morzsálódott a tészta. Nagyon finom lett, de nem felelt meg az elnevezésnek. Kedves blogger barátnőim vigasztaltak, hogy az íz a lényeg, és legalább lehetett szeletelni, de azért engem bántott a dolog, míg végül rájöttem, hogy kétszeres adag vajat használtam. Be is írtam a recept végére.RebarbarávalMost ügyeltem az adagolásra, kis kocka vajat vettem, és minden jól alakult. Az íze is.
Hozzávalók:-tészta10 dkg finomliszt10 dkg zabpehely4 evőkanál nádcukor10 dkg vajcsipet só-töltelékfél kg cseresznye tisztítás után2 evőkanál nádcukor1 evőkanál cukrozott citromhéjegy marék mazsola
(lemaradt a képről)Elkészítés:Először a tölteléket készítjük el. A kimagozott cseresznyét kicsit szétnyomkodjuk a kezünkkel, és hozzákeverjük a mazsolát, a citromhéjat és a nádcukrot.Majd a lisztet, a zabpelyhet, a sót, nádcukrot összekeverjük, és ujjbegyünkkel elmorzsoljuk benne a vajat. Én először késsel kis darabokra vágtam, hogy minél kevesebbet érje a kezem.
A felét a piteforma aljára helyezzük, rá a tölteléket a levével együtt. Rá a maradék morzsát, és kb 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb fél óra.
Sütés előttTálalhatjuk egy kis fagylalttal is.