Birsalmás pite. Kicsit diétás

  • 2019.05.23.
  • 6


Még mindig sok birsalmabefőttem van. Férjem nagyon szereti, de már megunta egy kicsit. Eszembe jutott, hogy készítettem már húshoz sülve, kevert sütibe is tettem. Akár még most is készíthetnék birsalmasajtot, de a tavaszhoz valahogy nem illik.Így most pitébe került, és újra szívesen fogyasztja.
Itt írtam a birsalmabefőzésről. Azért volt érdekes, mert tavaly először tettem el dolgokat Süssina édesítővel. Most május van, és még nincs romlott köztük, tehát működik.
Hozzávalók:30 dkg lisztcsipet só1 mokkáskanál szódabikarbóna15 dkg margarin1 evőkanál Sorbitum édesítő1 tojássárgájabúzadara2-3 evőkanál tejföl2 üveg birsalmabefőttElkészítés:A lisztet, sót, szódabikarbónát, édesítőt összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe öntjük a sárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és fél órára hűvös helyre tesszük. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a szélére is jusson. Megszórjuk búzadarával. Kirakjuk a lecsepegtetett befőttel, és 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a gyümölcs itt-ott megpirul.Szeletekre vágjuk. Jó hozzá egy gombóc fagyi is.