Zabpelyhes túrós pite. Gluténmentes

  • 2019.04.04.
  • 5

Aki követi a blogot, az tudja, hogy újabban több mentes receptet is közlök, bár mi nem vagyunk allergiásak, de több ismerősöm igen, és ők örülnek az újításnak. Egyébként is haladni kell a korral. Nem tesz jót az egészségnek a sok cukor, a fehér liszt. Sokan nem ihatják a tejet csak feldolgozva vagy úgy sem, és a tojás is tiltó listára került egyeseknél.
A zabpehely gluténmentes, ezért fogyasztható mindenki számára. Mi kásának is szeretjük, férjemnél gyakori pótvacsora. Már van gluténmentes túrógombóc a blogon zabpehellyel és kukoricadarával. Most is lágy volt a túró egy kicsit, nem volt időm rendesen lecsepegtetni, ezért a zabpehely jó ötletnek bizonyult.Hozzávalók:40 dkg túró15 dkg aszalt sárgabarack1 kanál rizsliszt1 csomag sütőpor10 dkg zabpehely
2 kávéskanál vaníliaaroma3 tojás10 dkg cukorElkészítés:A barackot apróra vágjuk, a sütőport elkeverjük a liszttel, a cukorral és a zabpehellyel. A túróhoz adjuk a tojássárgáját és az aromát, a fehérjét felverjük, és az összes anyagot elegyítjük. A zabpehelya túró nedvességétől függően lehet kevesebb, vagy egy kis tejfölt vagy joghurtot adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen a végeredmény, mielőtt belekerül a hab.
Kikent formában előmelegített sütőben pirosra sütjük.