Tojásos nokedli

  • 2019.04.23.
  • 0


Sok jó dolog van a tavaszban. Ezek között mindenképpen szerepel a birsalmafa virágzása, nem szerepel az ablakmosás, de dobogós lehet a tojásos nokedli. Salátával vagy salátával. Lepirítva vagy lepirítva. Mondhatnám azt, hogy hidegen vagy melegen, de a hidegen tálalás a gyors elfogyás miatt ritka lehetőség.Gyakran elkészítek egy nagy adag nokedlit, lefagyasztom egy részét, és jól jön, ha hirtelen levesbetétre vagy pörkölt köretre van szükség. Vagy újabb adag tojásos nokedlire.:)Hozzávalók
-a nokedlihez:1 kg liszt5 tojás2-3 evőkanál olaj2 dl tej1 teáskanál sóvíz-öntethez-5 tojás,
1 evőkanál zsír vagy olaj1 dl tejfölsó, borsElkészítés:A tojást az olajjal, tejjel, vízzel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, és annyi vizet, hogy szaggatható legyen. Van, amikor csak vízzel készítem. Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd egy lábasba, zsírra vagy olajra szedjük a felét, és ráöntjük a tojást, tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig pirítjuk, amíg összeáll. Van, aki kocsonyásan szereti, mi inkább lepirítva. A nokedli másik fele kerül a fagyasztóba kisebb adagokban.Legjobb köret hozzá a fejes saláta. Valójában a saláta tavaszi megjelenése "hívja elő" a tojásos nokedlit.
Bibliás elmélkedés itt.

Címkék

Tészta Pasta