Méteres pecsenye

  • 2019.04.30.
  • 5

Sonka maradék felhasználására is jó lehet, ha kisebb mennyiséget készítünk. Vagy éppen húsvétra. Nálunk viszont ennyi kell a nagycsaládban. Ezzel a recepttel lettem első a Vidék íze tavaly júliusi pályázatán. A kép is akkor készült, még a parókia konyhájában.Hozzávalók:2 kg tarjafél kg füstölt tarjafél kg gombareszelt trappista sajtsó, borsszáraz vagy félédes vörösbor20 dkg reszelt sajtolajElkészítés:A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.A nyers hús szeleteket és a füstöltet állítva egymásra rakosgatjuk. Közé tesszük a nagyobb szeletekrevágott gombát, és a reszelt sajttal megszórjuk, hogy egy kevés minden hova jusson. Ez ragasztja majdössze sülés közben. Lefektetjük egy olajozott tepsiben, és konyhai madzaggal összekötözzük. Lehet, hogy ehhez kell egy kis segítség. Mondjuk egy kis unoka.:) A sültet meglocsolhatjuk egy kis borral is. Lefedjük alufóliával, de amint levet enged a gomba, levesszük róla, és pirosra sütjük. Kis hűlés után ferdén szeleteljük, mint a méteres kalácsot.
Köretnek krumplipürét, zöld salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.