Gyümölcskenyér tojásfehérjéből

  • 2019.04.13.
  • 7


Volt 6 tojásfehérjém a fagyasztóban. Noémi sütögetéseiből maradt, és összegyűlt. Először nuBpuBt akartam készíteni, de kevés volt hozzá a darált dió. és nem volt kedvem többet törni. Eszembe jutott viszont Katalin blogja, ahol nemrég láttam egy fehérjés receptet. Vajon hány kell hozzá?
Na, hány?
Na?
Hát természetesen 6 darab. Úgyhogy már szedtem is elő a többi hozzávalót, és hamarosan el is készült. Fenséges lett. Tulajdonképpen már sütöttem hasonlót, hiszen a stollen is egyfajta püspökkenyér, sőt a nőivilág szerint az az eredeti püspökkenyér, ez pedig csak gyümölcskenyér. Illetve nem is lehet tudni, hogy melyik melyik, annyit változott a recept az évszázadok alatt.
Hozzávalók:6 tojásfehérje15 dkg cukor12 dkg lisztfél csomag sütőpor1 csomag reszelt citromhéj1 evőkanál citromlé5 dkg olvasztott margarin10 dkg diákcsemege mix10 dkg kandírozott gyümölcsElkészítés:A diákcsemegét biztos sokan ismerik. Különböző magvak és szárított gyümölcsök keveréke. 10 dkg-t apróra vágunk. 10 dkg kandírozott gyümölcsöt is, amiben volt egy kevés citromhéj is. A lisztbe keverjük a sütőport. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlét, a héjat és a lehűtött, olvasztott margarint. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, amibe elkevertük a gyümölcsöket. Egy őzgerinc formát jól kikenünk margarinnal, lisztezzük, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 200 fokos sütőben kezdjük sütni, majd 10 perc után mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Katalin 40 percig sütötte, nekem hamarabb kész lett, és nagyon szépen kiborult a formából. Amint látható, én nem öntötttem rá csokit, majd legközelebb.Köszönöm, Katalin!sütés előtt