Ehető húsvéti kert. Játék

  • 2019.04.08.
  • 1

A Feltámadás sütihez hasonlóan készíthetjük gyerekekkel együtt, de ajándékba is kiváló lehet. A makett azt a bibliai részt mutatja, amikor asszonyok mennek Jézus sírjához, és angyal szól: "Mit keresitek a holtak közt az élőt? Nincs itt, mert feltámadt."Már van ilyen kezdeményezésem a blogon, amikor ehető betlehemest kértem, mert az újságokban sehol sem találtam a karácsony keresztény jellegéhez hasonló dekorációt. Még jegesmedve is volt, de nemhogy a Szent család, de még egy angyalka sem. Mindössze két játékos jelentkezett, de csodálatos alkotásokkal. Itt lehet megnézni.
A sajátom
itt van. meg itt.Most is arra kérem a kedves bloggertársakat, hogy készítsenek ehető szemléltetést. Tegyék közzé a blogjukon, és küldjék el nekem a linket és a fényképet április18-ig. A szokott módon említsék meg, hogy ebben a játékban vesznek részt, és a bibliai idézetet is írják be a szövegbe valahová. "Mit keresitek a holtak közt az élőt? Nincs itt, mert feltámadt."(Lukács evangéliuma 24. rész 5.6. vers) A képen is szerepeljen a szöveg: Krisztus feltámadt.Egy megjegyzést hagyjon, legyen szíves, aki szeretne részt venni, de nem feltétel.A húsvéti kert készítésénél nézegettem recepteket is, de inkább érzéssel adagoltam a hozzávalókat.
Az volt a tervem, hogy a maradékból keksz készül majd a férjemnek, de aztán annyira elmerültem a formázásban, hogy megégettem az összeset.Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt10 dkg finomliszt2,5 dkg Sorbitum édesítő2,5 dkg cukor1 evőkanál kakaócsipet só1 mokkáskanál szódabikarbóna10 dkg margarin1 kávéskanál vaníliaaroma5 evőkanál vízElkészítés:A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd adagoljuk a többit. Gombócot gyúrunk belőle. 10 percig pihenni hagyjuk.
Kinyújtjuk, és egy 35x15 cm-es téglalapot vágunk ki belőle. 7 cm-es cseréppel két kört szúrunk ki a fedőkőnek, majd egy fánkszaggatóval még egyet, biztos, ami biztos. Kellett is a nagyobb.
Néhány amorf darabot is kisütünk, hogy tudjuk sziklásítani a terepet. Először ketté vágtam a téglalapot, mondván, hogy több marad keksznek, de kevésnek találtam az anyagot. Kellett is ennyi. Sajnos a vágás helye meglátszik, de nem feltűnő. A cserép nagyon kilátszik, jobban rá kell húzni az anyagot.Szépen összeállítjuk a sírt és a környékét egy fa reggeliző táblán. A füvet kókuszreszelékből készíthetjük ételfestékkel. Az angyalt textilből és fogpiszkálóból, és a kereszteket ropiból Évi készítette.