Diós-krémes szelet

  • 2019.04.27.
  • 3

Ez egy majdnem elfelejtett bejegyzés, de mégsem.Fogadják szeretettel.....Ez a sütemény megint nem engem dicsér. Együtt kaptuk a kókuszos-mákos szelettel. Igazán megéri fuvarozni ezt a házaspárt, ha ilyen finomságokkal kedveskednek! És szerintem mi járunk jobban!Hozzávalók:-tészta7 tojás sárgája15 dkg cukor1 sütőpor7 tojásfehérje15 dkg őrölt dió2 kanál zsemlemorzsa1 kanál liszt-krém:25 dkg vaj15 dkg porcukor15 dkg őrölt dió1 tojás sárgája1 egész tojás1 citrom leve+héjaElkészítés:A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Óvatosan hozzáadjuk a felvert habot. A sütőport és a lisztet összekeverjük, majd a többi száraz anyagot is, és beleforgatjuk a tojásos masszába. Előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük.
A krémhez a vajat és a porcukrot habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot is, legvégül a diót.
A tésztát ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére csokiöntet kerül."Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét!" Galatákhoz írt levél 6.rész 2.vers