Joghurttorta

  • 2019.03.17.
  • 0

Már kezdtük unni a házi joghurtot. Lekvárral, gyümölccsel is, így torta készült belőle. Nem először, de még csak most mutatom.
Hozzávalók:6 dl házi joghurt4 dl házi tejszín3 evőkanál cukor3 evőkanál Sorbitum édesítőszer1 doboz őszibarack befőtt20 gramm zselatinporaszalt gyümölcsElkészítés:A tejszínt a házi tejről úgy szedtem le, hogy állt másnapig az üvegben, majd kinyomtam belőle egy lábasba. Felforraltam, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle, mert ez a kinyomós módszer azért nem a legjobb.
A joghurtot és a tejszínt összekeverjük. A zselatint, a cukrot és az édesítőt jól elvegyítjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk. Kevergetve lassan melegítjük éppen forrásig. Azonnal elzárjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott barackot. Vízzel öblített tálba öntjük. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk néhány órára, legjobb egy éjszakára. Másnap néhány pillanatra forró vízbe állítjuk a tálat. Kicsit megmozgatjuk a tortát, és gyorsan egy tálra borítjuk.
Füle Lajos: Örök kincsekTörékenyek a földi dolgoks veszendők is, az itt a boldog,aki örök kincsekre vágyik,ilyeneket gyűjtvén halálig.