Hajdina málé

  • 2019.02.22.
  • 0

Március 1-én az egész világon összegyűlnek a keresztény/keresztyén emberek kis csoportjai, és közösen imádkoznak egy-egy országért. Idén Szlovéniára kerül a sor. Az alkalom előtt a nemzeti bizottságok előkészítő napot tartanak, ahol átbeszélik a program menetét, megtanulják az énekeket, ismerkednek egymással. Én is részt vettem ezen a felkészítésen, és sütöttem is a versenyre, mert hogy el lehetett készíteni az adott ország ételeit. Helyezést nem értem el, de az első méltán nyert egy gibanicával. Érdemes felkeresni a világimanap weboldalát, és szétnézni a letölthető
receptek között is.
A szlovének között nagyon népszerű a hajdinaliszt, ami allergiás korunkban egyre többeknek jelent megoldást a glutén kiváltásában. Egészen meglepő módon nem kellett tojás sem a süteményhez.
Hozzávalók:5 dl hajdinaliszt1 kávéskanál szódabikarbóna2 evőkanál porcukoregy csipet só4,5 dl joghurt1,5 dl tejföl40 dkg reszelt almaszilvabefőttegy kevés tej és tejföl az almáhozElkészítés:A száraz hozzávalókat a szárazzal, a folyékonyt a folyékonnyal összekeverjük, majd a folyékonyt a szárazhoz öntjük, és robotgéppel jól elkeverjük. Egy 20x35 cm-es zománcozott tepsit vastagon megkenünk vajjal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát a tepsibe öntjük, az almát összekeverjük egy kis tejjel és tejföllel, és rászórjuk. A kimagozott befőttet elosztjuk rajta. 30 percig sütjük egyenletes hőfokon. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.