Lemon curd. Angol citromkrém
- 2019.01.19.
- 5
Juci lányom örvendeztetett meg ezzel finom krémmel karácsonyra. Nagyon szeretem a citromot minden formában. Sajnálom, hogy ritkán kapok bio-t, akkor sem biztos, hogy az.
A recept egy angol oldalról származik. Innen.Hozzávalók:2 citrom húsa és héja10 dkg porcukor5 dkg vaj2 felvert tojásElkészítés:A vaj kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, és gyöngyöző víz fölött melegítjük folyamatosan kevergetve, amíg a vaj megolvadt. Egy kis villával belekeverjük a tojást, és addig kevergetjük a gőz fölött, amíg besűrűsödik (kb 10 perc). Átszűrjük, és üvegbe tesszük. Két héten belül fogyasszuk el!
A szerzőről
A parókia konyhájából