Grízes tészta

  • 2019.01.22.
  • 1

Évi régóta kér, hogy készítsek neki grízes tésztát. Mindig halogattam, mert nem sikerül a gríz pirítása. Most is elsőre megégettem, de a második adag nagyon jól lett. Gondoltam egyet, és kárpótlásul felminősítettem desszertnek.
Régi jó menzás ebédek! Bableves, kelkáposzta főzelék és a világ legjobb tejbegríze! Én még szombaton is jártam iskolába, bár csak rajz és egyéb könnyű óráink voltak. A konyhán meg a nénik sütötték a kelt tésztákat. A fiúk mindig hoztak egy nagy vajling sütiszélet. Rajzolás közben csipegettük. Az volt ám a jó világ! Meg persze fiatal voltam.Hozzávalók:1 dl búzadara20 dkg szélesmetéltcsipet sóolajporcukorsárgabaracklekvárElkészítés:A szélesmetéltet a szokott módon sós vízben megfőzzük. Közben egy kevés olajon nagyon lassan világosbarnára megpirítjuk a grízt. Felöntjük kb 1 dl vízzel. Puhára főzzük, de ne legyen mázgás. A tésztát, a porcukrot és a grízt összekeverjük. A tányéron adhatunk hozzá lekvárt, de porcukrot is.

Címkék

Desszert Dessert