Csokis almás szelet. Kicsit diétás

  • 2019.01.06.
  • 3

Már van egy csokis almás a blogon, de az Valentin napra készült, és szív alakú. A mostani majdnem ugyanaz a recept egy kis plusz fűszerezéssel.Hozzávalók:-tészta:40 dkg liszt1 sütőpor10 dkg Sorbitum édesítőszer1 mokkáskanál őrölt szerecsendió1 mokkáskanál reszelt citromhéj20 dkg margarin2 tojássárgája3 ek házi joghurtcsipet só-töltelék:búzadara80 dkg reszelt almaSüssina édesítő (ízlés szerint)őrölt fahéj-öntet:10 dkg étcsokoládé1 dl olajElkészítés:A lisztet, a sütőport, a szerecsendiót, az édesítőt összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk benne, ebbe öntjük a tojássárgáját, a joghurtot és a citromhéjat. Gyorsan összedolgozzuk, és egy fél órát pihentetjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy margarinozott, közepes tepsibe tesszük az egyik felét. Megszórjuk búzadarával, és rásímítjuk az ízesített almát, majd ráfektetjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott barnás.
A csokit és az olajat egy lábasba tesszük, forró vízgőz fölé állítjuk, és megolvasztjuk, majd ráöntjük a tésztára. Ha kihűlt, szeleteljük.

Címkék

Alma Apple