Diós keksz cukorbetegeknek (is)

  • 2018.12.20.
  • 4

Ha nem szeretnénk beiglit (sütni), a diós viszont nem maradhat el, és ha még valami
ropogtatnivalóra is vágyunk az ünnepek alatt, amit ráadásul a férj is ehet, akkor ez a keksz lehet a megoldás. A receptet itt találtam, kicsit változtattam rajta. Diabetikus lekvárral kínáltam.Hozzávalók:25 dkg finomliszt25 dkg darált dió10 dkg vaj1 evőkanál Sorbitum édesítőszer1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 tojás2 evőkanál házi joghurt1 csipet sóElkészítés:A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és hozzákeverjük az édesítőt és a diót. Kis mélyedést készítünk, és hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót és a fűszert. összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle, lelapítjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük. 10-12 perc.Gyönyörű karácsonyi történetet mutatok Sandy Tales-től. Ő egy holland művész, aki homokba rajzolja a történeteket. Ezúttal Jézus születését formázta meg.
"Isten emberré lett!"