Töltött káposzta pulykahúsból barna rizzsel

  • 2018.11.29.
  • 2

Hagyományos, mégis kímélő. Egy régi recept újraosztva a karácsonyi menüsorból.Hozzávalók:90 dkg darált pulykacomb10 dkg barna előgőzölt rizs1 kis paradicsom pürébors1 kis hagyma1 gerezd fokhagyma1 fej savanyú káposztafél kg apró káposztasó nem kell bele!Elkészítés:A hagymákat lereszeljük. A hússal, borssal, 1 kanál paradicsompürével, rizzsel összekeverjük, és megtöltjük a leveleket.
A nagyobbakat kettévágjuk, a kicsiket
hagyományos módon töltjük. A lábos aljára apró káposztát teszünk, rá a töltelékeket, én levél nélkülit is hagytam. Befedjük apró káposztával, rátesszük a csontot és a bőrt.Felöntjük annyi paradicsompürével elkevert vízzel, amennyi éppen ellepi, és legalább egy órán keresztül főzzük, amíg a rizs megpuhul. (saját recept)A kettévágott levelek töltése:

Címkék

Pulyka Turkey