Birsalmakrém cukorbetegeknek

  • 2018.09.30.
  • 6

Nagyon szeretjük a birsalmát. Minden évben készítek egy nagy adag sajtot is belőle, de idén gondban voltam férjem cukorbetegsége miatt, hiszen számára ez a mérgezést jelentené. Így nemcsak sajtot, hanem krémet is készítettem, de csak azért, mert nem szilárdult meg. Birsalma zselének indult ugyanis a birs egyik fele, de vagy kevés volt a zselatin, vagy a gyümölcspép miatt egyébként se szilárdult volna meg. Így jártam a kubuval is. Túrótortára akartam zselét tenni rá, ahogy a kubu.hu oldalon láttam, de folyós maradt.
Nem baj, a birsalmakrémmel is sikert arattam. A birsnek egyébként is alacsony a glikémiás indexe, tehát lassabban viszi fel a cukrot.
Hozzávalók:
80 dkg birsalmapép12 g zselatinédesítőElkészítés:A birsalmát nyolc felé vágjuk, ecetes vízbe dobjuk, majd ha mind kész, leöblítjük, és kevés vízben puhára főzzük. Ledaráljuk, átpasszírozzuk, kis lében feloldjuk a zselatint, forrásig hevítjük, belekeverjük az édesítőt (én Süssinát használtam), és vízzel öblített formába öntjük. Elvileg 5 óra alatt megszilárdul, gyakorlatilag csak besűrűsödött. DE NAGYON FINOM VOLT ÍGY IS. FÉRJEM HÁLÁS VOLT AZ IGYEKEZETEMÉRT.Több birsalmás recept itt.Bibliás elmélkedés a 2013-as birsalmasajtnál:Ahogy kevergettem a kompótot, az a változás jutott eszembe, amit Isten végez az emberben. Adott egy fanyar természetű, keserű, kemény ember, akinek mindenről valami negatív jut az eszébe. Aztán egyszer csak találkozik Jézus Krisztussal. Igéje megszólítja, a Szent Lélek elkezdi benne az újjáteremtő munkáját, és megtér. Nem lehet tudni mikor, talán ő sem emlékszik arra a pillanatra, amikor megfordult az élete, de más ember lett. Kellemes, akivel jó együtt lenni, akinek a jelenléte hiányzik."Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme újjá lett minden."
(2. Korinthus
5.16-17)
Vajon a kedves olvasó átment-e már ezen a változáson?