Almás táska. Reszelt alma télire

  • 2018.09.22.
  • 7

Kicsit bajban vagyok a fotókkal. Megtelt a gép belső memóriája, kártyát kellene cserélni. Így telefont használok. Ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy nem találok megfelelő helyet. A parókián berendezkedtem a teraszon. Télen is kiváló volt az asztal, mögötte fehér tábla és egy oszlop. Azt hittem, hogy itt a konyhában megfelelőek lesznek a fényviszonyok, mert két szép nagy ablak van, de mégis sötétnek találom. Az udvaron sem igazán jó, de majdcsak kialakul.
Ez a kis almás táska bolti leveles tésztából készült. A télire eltett reszelt almából csíptem el egy kicsit, azzal töltöttem.
Egyszerre készült az előző almás pitével. A kiolvasztott tésztalevelet kétszeresére nyújtottam, és a képen látható módon megtöltöttem, illetve derelyevágóval csíkokat vágtam bele, majd ráhajtottam az almás részre. Felvert tojással megkentem, és 250 fokon kisütöttem.
Bibliás elmélkedés:Almát kaptam Noémi keresztszüleitől, ebből készült télire reszelt alma, és a sütemények. Olyan jó, hogy vannak testvéreink, akikre számíthatunk a bajban, és akik ránk is számíthatnak. Nekem vértestvérem nincs, de a hívők között többeket is testvéremnek érzek. Jézus is azt mondja, hogy az az
"aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem
fiútestvérem, lánytestvérem és anyám."
(Máté13) Ezzel nem anyját akarta leminősíteni, csak kiemelte, hogy Isten országában másképp van a fontossági sorrend.
Noéminek nagyszerű keresztszülei vannak, szinte olyanok, mintha a testvéreink lennének. Eddig többnyire ők segítettek nekünk, most viszont Miklóst megműtötték, felesége mozgássérült, lányuk dolgozik, természetes volt, hogy hetente több napon vigyázok rájuk. Más hívő testvérek is részt vesznek ebből a szolgálatból, hiszen a Biblia szerint ez a legfontosabb szolgálat: "Tiszta és szeplőtlen kegyesség (szolgálat) az Atya előtt ez: meglátogatni az özvegyeket és árvákat, és tisztán megőrizni magunkat a világtól." (Jakab levele 1.27)Abban az időben ez a két csoport volt a legrászorulóbb. Ma inkább a betegeket mondanánk, és a magányosokat. Sokan talán látványosabbnak tartanák az igei szolgálatot, vagy a templomtakarítást, de Jakab apostol egyértelműen az emberek felé való szolgálatot emeli ki.
"Amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek
ti is akképpen cselekedjetek velük." (Lukács evangéliuma 6. rész 31. vers)