Almás pite. Kicsit diétás
- 2018.09.20.
- 9
Az alma az egyik legkedvesebb gyümölcsünk. Most pite (lepény, béles?) készült belőle. Van is egy csomó almás recept a blogon. Némelyikről egészen megfeledkeztem, pedig a férjem kedvence volt az almás krémes torta, vagy éppen a borzas almás. Majd kikísérletezem a diétás változatokat, hogy ő se maradjon le a jóból. Ez a mostani almás a kicsit diétás kategóriába tartozik.
Hozzávalók:40 dkg liszt1 sütőpor20 dkg margarin2 tojássárgája3 ek joghurt1 mokkáskanál őrölt szerecsendiócsipet só-töltelék:1 kg reszelt alma,
(kis őrölt fahéj)édesítőbúzadaraElkészítés:A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Kis mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot,
szerecsendiót,
a sót, kis édesítőt és a tojássárgáját. Elkeverjük, és összegyúrjuk a liszttel. Két részre osztuk, és egy margarinozott közepes tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk búzadarával, hogy beszívja a nedvességet, majd ráhalmozzuk a reszelt almát. Ráfektetjük a másik lapot, megkenjük felveert tojással (én most elfelejtettem), és 200 fokon kisütjük. Utána megszórjuk darált eritritollal vagy más cukorpótlóval.
Most van az ideje az alma tartósításának is. Recepteket itt találhatnak.
A szerzőről
A parókia konyhájából